Kupujete kuću, stan ili zemljište?

Ne možete pronaći nekretninu koja Vas zanima?

Ukoliko ne možete pronaći nekretninu koja Vas zanima, ali imate viziju što želite ispunite naš jednostavan kontakt obrazac i napišite poruku. Agent za nekretnine će nakon zaprimanja Vašeg upita Vam se javiti s informacijama i odgovorima na sva Vaša pitanja.

Prema Vašim željama i odgovorima koje ste nam dali, sastaviti ćemo popis nekretnina koje bi Vam voljeli prezentirati. Zajedno ćemo proći sve nekretnine, raspraviti i analizirati ih i prilagoditi popis prema onome što Vam se svidjelo.

Nekretnine koje ćemo Vam ponuditi  oglašene su na  www.roel.com.hr, ali i one nekretnine koje vlasnici ne žele javno oglašavati, te nekretnine od agencija s kojima surađujemo.

 

Kontaktirajte nas


Nakon što smo odabrali nekretnine koje Vam se sviđaju, organizirati ćemo i pripremiti s prodavateljima obilazak istih.

Agent će vas prije obilaska zamoliti da potpišete agencijski Ugovor o posredovanju i na kraju obilaska Obrazac o obilasku nekretnina. Svrha ovoga Obrasca je potvrda o tome koje ste nekretnine pogledali i na koje će se Ugovor o posredovanju odnositi.

Ukoliko nemamo u ponudi nekretninu koju tražite ili Vam se ni jedna od onih koje smo Vam pokazali nije odgovarajuća, spremiti ćemo Vaš upit te Vas kontaktirati ukoliko se u našoj ponudi pojavi takva nekrentina. 

 

Kupoprodajni proces

 

Vi, u svojstvu Kupca, predati ćete svoju ponudu Prodavatelju, koji je može odbiti ili prihvatiti. Ukoliko Prodavatelj prihvati Vašu ponudu obje stranke potpisuju ono što su se dogovorili u Ponudi za rezervaciju nekretnine. Taj dokument sadrži bitne elemente međusobnog dogovora u vezi cijene i načina isplate, te svih ostalih bitnih faktora kao npr. primo-predaja nekretnine i sl.. Kako bi se nastavio proces kupoprodaje Kupac uplaćuje na poseban prolazni račun Agencije Roel iznos od 3 % do 5 % od konačne kupoprodajne cijene, kao polog za rezervaciju nekretnine, koji se prilikom potpisa kupoprodajnog ugovora i ovjere prodavatelja kod javnog bilježnika vraća vlasniku nekretnine.

Agencijski odvjetnik izvršiti će ponovnu provjeru ispravnosti svih dokumenata nekretnine, te izraditi nacrt glavnog Ugovora, te ga predati na uvid svim strankama u kupoprodajnom procesu prije samog potpisivanja istog kod Javnog bilježnika. Ukoliko jedna od stranki nije državljanin Hrvatske, u samom procesu biti će potrebno ishoditi Uvjerenje o namjeni zemljišta (bitno je da zemljište nije poljoprivredno kako bi se stranci mogli uknjižiti). Ovaj proces može trajati i dva do tri tjedna.

Nakon što su svi dokumenti prikupljeni i provjereni, te svi uvjeti ispunjeni potpisuje se glavni Ugovor i ovjerava se kod Javnog bilježnika. Prema Hrvatskom zakonu, samo Prodavateljev potpis treba biti ovjeren od strane Javnog bilježnika. Ukoliko Kupac nije u mogućnosti nazočiti potpisivanju, Ugovor se može potpisati u npr. inozemstvu, te se poslati poštom Agencijskom odvjetniku. Ovisno o dogovorenim odredbama i načinu isplate iz Ugovora, uplaćuje se predujam (najčešće u iznosu od 10%) na Prodavateljev ili poseban Agencijski račun. Nakon čega se vrši Predbilježba prava vlasništva na Kupca.

Po završetku predbillježbe, slijedi isplata ostatka kupoprodajne cijene.

Nakon što Prodavatelj zaprimi dogovoreni kupoprodajni iznos u cijelosti, Prodavatelj će potpisati / izdati Tabularnu izjavu koju će ovjeriti kod Javnog bilježnika. U Tabularnoj izjavi navesti će da je novac zaprimljen u cijelosti, te da se novom vlasniku- Kupcu dozvoljava Uknjižba vlasništva. Time je kupoprodaja uspješno zaključena.

Projekti koji bi Vam se mogli svidjeti

Naša agencija surađuje s najuspješnijim zagrebačkim građevinskim poduzećima koja se bave izgradnjom stanova do izgradnje poslovnih prostora

Usporedite oglase

Usporedi